Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем мъж на 44 г., за това,

...
Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем мъж на 44 г., за това,
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за мъжа с фабриката за нелегални цигари край Пазарджик

Районна прокуратура-Пазарджик притегли като обвиняем мъж на 44 година, за това, че в с. Калугерово, обл. Пазарджик, от неустановена дата през месец март 2023 година до 04 декември 2023 година, в неподвижен парцел - солидно индустриално помещение, е държал акцизни артикули - тютюневи произведения - 1 049 000 броя кутии с цигари от една и съща марка без български акцизен бандерол, като подобен се изисква по закон, и предметът на закононарушението е в огромни размери, за което законът планува наказване отнемане от независимост от две до осем години и санкция до 10-кратния размер на пазарната цена на стоките.
Прочетете още
На 4 и 5 декември 2023 година е била извършена акция на чиновници от Групово дело БОП-МВР под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик. По време на интервенцията е била открита незаконна фабрика за произвеждане на цигари в с. Гелеменово, обл. Пазарджик, както и складова база за предпазване на готовата продукция в същото село. Установено е, че мъжът е наел складовото помещение като прокурист на компания. Там са били открити 2098 мастербокса или общо 1 049  000 кутии цигари. Открит е и изсъхнал нарязан тютюн и заготовки.    

Помещенията във фабриката са били оборудвани с високоефективна поточна линия за произвеждане и пакетиране на цигари, самостоятелно електрозахранване и дизелов електрогенератор. Открити са и стаи, оборудвани за живеене на служащите, които правили индустриалната активност и обслужвали машините. При акцията са били открити огромни количества консумативи - изсъхнал нарязан тютюн, филтри и фолио, принадлежности и опаковки за пакетиране. Фабриката е била прикрита в региона на други икономически здания, като за осъществяваните в нея действия се води настрана досъдебно произвеждане.

Обвиняемият е бил арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Подробности по случая бяха изнесени през днешния ден на взаимен брифинг на Районна прокуратура-Пазарджик, ГДБОП - Министерство на вътрешните работи и Агенция „ Митници “.  В него участваха Радослав Бакърджиев, областен прокурор на гр. Пазарджик, гл. комисар Явор Серафимов, шеф на ГДБОП, ст. комисар Калин Литов, заместник-директор на ГДБОП, Георги Георгиев, шеф на дирекция “Митническо разузнаване и следствие “ в Агенция „ Митници “ и Мариета Венова, наблюдаващ прокурор.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР